sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suklaata ja leipomuksia

Uusia aluevalloituksia on tullut tehtyä! Kokeilin "piruuttani" Daim-keksien tekoa; ja hyvinhän se onnistui. Ja tuli hyviä, päätellen ainakin tahdista millä ne katosivat parempiin suihin. :) Netistä löytämääni ohjetta sovelsin paremmin sopivaksi omaan käyttöön, ja tällainen siitä sitten tuli!

Daim-keksit:

Pohja:
100 g voita
4,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia (itse käytin tummaa, ehkä siksi eivät jähmettyneet täysin koviksi?)
Päälle:
2 marabou daim-suklaalevyä

Sulata voi ja lisää muut pohjan anekset joukkoon. Levitä uunipelille ja paista uunin keskiritilätasolla 175asteessa n.10min.
Sulata suklaa ja levitä vielä kuuman pohjan päälle, leikkaa paloiksi heti. Jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee.

Tästä ohjeesta tein puolikkaan version; ajattelin ettei niitä ehkä koko pellillistä tarvita.. no, ensi kerralla sitten reilummin! ;) 


..ja eihän mun leipomisintoni taas siihen jäänyt, vaan päätinpä tekaista samaan syssyyn vielä suklaa-toffee-cupcaket. :) jos nyt niistäkin ohjeen laitan.


Toffeesuklaamuffinsit:

 150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 levy (100 g) Pandan Toffee-suklaata


Kuorrutus:

1dl vispikermaa
50g Tummaa suklaata (itse käytin taloussuklaata)
Härpäkkeitä, jos kokee tarvetta moisille. :) 

Leikkaa suklaalevy veitsellä rouheeksi tai säästä palat kokonaisina muffinssien sydämiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa kannattaa käyttää isompia muffinssivuokia, sillä paloja tulee yhdestä levystä 15 kpl.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Mikäli käytät rouhetta, lisää se lopuksi nuolijalla sekoittaen taikinaan.
Täytä muffinssivuoat taikinalla. Jos teet toffeesydänversion, nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle suklaanpala ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.Pursotus kannattaa tehdä samantien; suklaa jähmettää kerman tosi nopsaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti