sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tatulaatiota ja tryffelileivoksia

Ikuisuusprojekti lähenee jo loppuaan! Ihanaiselle Lisa-neitoselle aloitimme tuossa.. vuosi-puolitoista (?) takaperin tekemään hihaa vasempaan käteen, ja nyt alkaa loppusuora tosiaan häämöttää. Pitkä ja kivinen tie mutta hyvä siitä tuli! (tai tulee.)

Neiti on toiminut meikäläisellä koekaniinina useammankin uuden kikan kohdalla, mahtavaa että luottoa on löytynyt puolin ja toisin. Tämä tekele ei tosin ole ainoa, mitä tuohon nahkaan ollaan yhdessä saatu aikaiseksi, mutta isoin kokonaisuus kuitenkin.

Tästä aloitettiin:

..ja tässä pisteessä olemme nyt!





...ja tulipa tänään taas leivottuakin. :) Tällä kertaa suklaatryffeli-minttuleivoksia. On muuten hyviä nämäkin.



Tryffeli-minttuleivokset:


Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Kostutus:
¼-½ dl maitoa
Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuaromia
Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman – tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti