Ikuisuusprojekti lähenee jo loppuaan! Ihanaiselle Lisa-neitoselle aloitimme tuossa.. vuosi-puolitoista (?) takaperin tekemään hihaa vasempaan käteen, ja nyt alkaa loppusuora tosiaan häämöttää. Pitkä ja kivinen tie mutta hyvä siitä tuli! (tai tulee.)
Neiti on toiminut meikäläisellä koekaniinina useammankin uuden kikan kohdalla, mahtavaa että luottoa on löytynyt puolin ja toisin. Tämä tekele ei tosin ole ainoa, mitä tuohon nahkaan ollaan yhdessä saatu aikaiseksi, mutta isoin kokonaisuus kuitenkin.
Tästä aloitettiin:
..ja tässä pisteessä olemme nyt!
...ja tulipa tänään taas leivottuakin. :) Tällä kertaa suklaatryffeli-minttuleivoksia. On muuten hyviä nämäkin.
Tryffeli-minttuleivokset:
Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Kostutus:
¼-½ dl maitoa
Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuaromia
Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat
ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi
suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30
cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15
min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.
Sulata täytteeseen tuleva
margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan
tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta
piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten
käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja
maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin
jähmettymään.
Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Lämmitä
vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki
ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki:
tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman – tämä auttaa
lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti